Een oplossing met een kans van slagen

The Optimist 3 jun 2020 Samenleving

Als je denkt aan een diploma-uitreiking, zie je waarschijnlijk jongeren met baretten en toga’s voor je. Veel afstuderende studenten in Amerika hadden ze al klaar hangen, maar door het coronavirus kunnen nu veel van dit soort ceremonies niet (fysiek) doorgaan. Daarom komt Nathaniel Moore met een manier om een deel van deze gewaden toch nog een doel te geven.

Een van de grootste problemen waar de zorg mee moet kampen is een tekort aan mondmaskers en beschermende kleding. Het is op het moment zelfs het geval dat in ziekenhuizen vuilniszakken worden gebruikt ter vervanging van goede uitrusting, met alle gevolgen van dien. Misschien is de connectie met slagingsgewaden niet meteen duidelijk, maar Moore wist wat hem te doen stond. Aangezien de meeste slagingsceremonies nu digitaal gehouden zouden worden, zou bij velen de toga stof gaan vangen in de kledingkast. Waarom dan niet de gewaden, die bijna het hele lichaam bedekken, upcyclen als beschermende kleding in de zorg?

Onder de leus ‘Wear the Cap, Donate the Gown’ (of in andere woorden draag de baret, doneer de toga) verzamelt hij nu met zijn goede doel Gowns 4 Good slagingstoga’s. Door wat kleine aanpassingen te maken kunnen de gewaden andersom gedragen worden. Op deze manier zijn bijvoorbeeld de armen, het gebied waar het meeste contact is met patiënten, en nek beschermd door lange mouwen en een hoge kraag. Intussen zijn al meer dan tienduizend van deze omgebouwde toga’s gedoneerd aan ziekenhuizen. Toch is het einde nog niet in zicht: er zijn al meer dan vijfentachtigduizend toga’s aangevraagd door ziekenhuizen. Wel een goed begin dus en daarmee spreekwoordelijk al het halve werk.

Bron: Gowns 4 Good
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie