Een goed gesprek voeren met je hond

The Optimist 27 jul 2017 Samenleving

Heb je altijd al een praatje willen maken met je trouwe, blaffende viervoeter? Tussen nu en tien jaar wordt dit mogelijk met behulp van een app op je mobiele telefoon.

Althans, dat beweren onderzoekers van online-winkel Amazon. Het gaat daarbij niet alleen maar om eenrichtingsverkeer, maar echt communiceren. Zij ontwikkelden een besturingssysteem, genaamd Coyotes, om te communiceren met honden. De resultaten die hiermee worden geboekt zijn veelbelovend, ook al is de termijn van 10 jaar misschien niet hard te maken voor een heuse ‘dog translator’.

Het praten met een hond is in eerste instantie redelijk recht-toe-recht-aan. Denk hierbij aan het vertellen dat de hond naar buiten mag, hoe hij het liefste loopt en of hij genoeg te eten heeft.

Professor Slobodchikoff, één van de pioniers op het gebied van mens-dier communicatie waarschuwt wel voor de keerzijde van het kunnen communiceren met je hond. ‘Het kan zijn dat een conversatie anders loopt dan verwacht. Fikkie of Bello kan namelijk ook zeggen: ‘idioot, geef me voer en laat me met rust.’

Het is te hopen dat de app het beter gaat doen dan de bestaande app om te communiceren met je kat. Die krijgt tot nu toe weinig lovende recensies.

Bron: EenVandaag
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.