Een coronarecept: Eggy in the Basket

The Optimist 20 mei 2020 Zingeving

De film V for Vendetta doet misschien niet meteen een belletje rinkelen en zelfs als het dat doet, is het een polariserende film. Toch, als je de film ziet, vraag je je waarschijnlijk een ding af: ‘hoe maak je een Eggy in the Basket’? Dat is in ieder geval het eerste wat bij ons naar boven kwam. Daarom geven wij je dit heerlijke recept, om je lockdown wat te verzachten.

Wat je nodig hebt is een snee brood (het schijnt het lekkerst te zijn met volkoren), 150 gram boter, drie in plakjes gesneden champignons, een gehalveerde tomaat en een klein ei. Het eerste wat je doet is het brood alvast een klein beetje voorroosteren. Dit doe je door het kort in een broodrooster of voorverwarmde grill te plaatsen. Vervolgens smeer je beide kanten van het brood in met een laagje boter (let op, zorg ervoor dat je nog boter overhoudt voor later in het recept). Als je dit hebt gedaan snij je een cirkel uit in het brood.

Bak nu in een koekenpan, het liefst met antiaanbaklaag, ongeveer 4 minuten de champignons en tomaat (met snijkant naar beneden). De sappen die uit deze komen geven het brood net dat kleine beetje extra smaak. Maak vervolgens plaats in het midden van de pan en leg hier het sneetje brood. In de uitgesneden cirkel leg je de resterende boter. Als de boter gesmolten is breek je het ei en laat je het in het gat van het brood glijden. Let wel op: het eiwit wil nog wel eens onder het brood uit proberen te komen. Laat het ei op laag vuur bakken. Als het ei tot de rand van de cirkel gerezen is, keer je het brood om. Laat vervolgens alles rustig gaar bakken.

Et voilà, na de gebruikelijke bestrooiing met peper en zout heb je een simpel, doch erg lekker, tussendoortje of ontbijt. Als je nou echt niks verloren wilt laten gaan kan je ook het uitgesneden middenstuk van het brood mee-roosteren met de rest, dan kan je daarmee heerlijk het eigeel dat na het eten overblijft oplepelen.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met