Een coronaproof studententoernooi, werkt dat?

The Optimist 7 aug 2020 Samenleving

Sinds 2 augustus mogen er in de sportwereld weer officiële wedstrijden en toernooien gespeeld worden. Daar maakt de Leidse studententennisvereniging S.T.V. Qravel gretig gebruik van: op 2 augustus luidde het startsein van hun jaarlijkse open toernooiweek. Hoe pakken de studenten dit coronaproof aan? We spraken met de organisatie.

Anders dan anders is het dit jaar wel. Waar de week normaal in het teken staat van themafeesten, bootborrels, hutjemutje in tenten overnachten, en af en toe nog een potje tennissen, is het terrein nu gevuld met opklapstoeltjes, hygiënepalen en sluiten de deuren van het park om middernacht.

Blijven zitten

Anders dus, maar niet minder gezellig, vertelt Victorine Hoedemaker, organisator van de toernooiweek. ‘We hebben allerlei leuke activiteiten gepland waarbij iedereen op zijn plek kan blijven zitten, zoals pubquizzen, een wijnproeverij en natuurlijk heel veel tenniswedstrijden.’

‘We zien dat de deelnemers vooral weer heel veel zin hebben om bij elkaar te zijn. Tot nog toe houdt iedereen zich perfect aan de regels. Daarbij zijn wij met een hele commissie om mensen aan de afstand te helpen herinneren’, vertelt medeorganisator Ender Borst, terwijl hij met een stok van precies anderhalve meter de afstand tussen de opklapstoelen controleert.

De studenten laten met deze week zien dat het niet gelijk foute boel hoeft te zijn als ze bij elkaar komen. ‘Wij willen ook dat alles zo snel mogelijk weer normaal is, maar voordat het zover is, is het fijn om te zien dat het zo ook kan.’

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie