Dwarsloper Asha Lalai

The Optimist 7 sep 2023 Zingeving

Asha Lalai, haar voornaam heeft verschillende betekenissen, maar de twee die er uit springen zijn ‘leven’ en ‘hoop’. En dat is misschien wel een mooie beschrijving van Asha. Asha doet niet aan titels. Alles wat ze weet, via opleidingen én uit levenservaring, zet ze in voor haar missie: inspireren empoweren en verbinden.

Ben jij een dwarsloper Asha?

Ze grinnikt en zegt: ‘Ik vind het altijd grappig dat anderen mij als dwarsloper zien, want dat vind ik zelf eigenlijk helemaal niet. Misschien is dat ook wel één van de eigenschappen van een dwarsloper, die hebben helemaal niet het idee dat ze een dwarsloper zijn.’ Asha vertelt dat het dingen ‘anders’ doen dan de rest voor haar heel normaal is.

Het thema van Dwarslopers Dialogen is ‘vrijheid en geluk’, wat is jouw definitie daarvan?

Asha legt uit dat vrijheid voor haar het zijn van haar echte zelf is en eigenlijk is dat ook hoe zij geluk ervaart. ‘Ik heb in mijn leven veel definities van geluk gehoord, maar wat mij het meest is bijgebleven, is “sat-chit-ananda”. Een samengesteld Sanskriet woord met een diepe betekenis. Kort gezegd betekent dit zoiets als “mijn ware zelf, bewustzijn is puur geluk”.

Is dat ook wat je wil overbrengen?

‘Ik heb in de loop der tijd verschillende missies gehad, naarmate je groeit en ontwikkeld groeit en ontwikkeld ook je missie.’ Na even nagedacht te hebben weet ze het. “Het ontdekken wie ik ben en leren om met die ‘pure ik’ te leven. Dat was denk ik mijn belangrijkste missie.” Asha vertelt hoeveel vrijheid en geluk zij ervaart door te doen waar haar hart zielsgelukkig van wordt. Dat gunt ze iedereen en daarom draagt ze dat ook uit. ‘Volledig gelukkig zijn met wie je nu bent en genieten van het proces van worden wie je bent met een vrije geest en een open hart is voor mij pas echt vrijheid en geluk.’

 

Wil je Asha horen spreken? Dat kan op donderdag 14 september, kijk op Dieper Duiken voor meer informatie.

 

Geschreven door: Job Koskamp

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie