Duurzame bescherming tegen corona

The Optimist 15 jun 2020 Gezondheid

Sinds 1 juni zijn wij verplicht mondkapjes te dragen in het openbaar vervoer. Dat betekent in veel gevallen wegwerpmondkapjes die nou niet bepaald duurzaam zijn geproduceerd. Toch hoeft dat helemaal niet: wij zetten een paar duurzame varianten op een rij.

ARMEDANGELS

Een duurzame en mooie boodschap uitstralen. Deze twee-voor-één deal krijg je met de mondkapjes van het kledingmerk ARMEDANGELS. Gemaakt van organisch katoen en gerecycled polyester en vegan approved door PETA laten deze mondkapjes nauwelijks een voetafdruk achter. Niet alleen dat, ook zijn ze op 60 graden te wassen. Bovendien wordt, met opgedrukte boodschappen zoals ‘I warmly smile under this mask’ en ‘I wear this mask for you’, ook je medereizigers een hart onder de riem gestoken. Alsof dit nog niet genoeg is doneert het merk ook nog 2 euro aan Artsen Zonder Grenzen voor elk verkocht mondkapje. Meer informatie vind je hier.

NHNCD

Omdat de vezels bij het gebruik van één gerecycled materiaal in sommige gevallen zwakker zijn dan bij nieuwe varianten, gooit het modelabel NHNCD meer in de mix. Zo komt niet alleen gerecycled katoen te pas bij het maken van hun mondkapjes, maar ook bijvoorbeeld gerecyclede PET-flessen, lyocell en oude T-shirts. Bovendien komen de gebruikte stoffen uit Nederland, waardoor de mondkapjes een lage CO2-voetafdruk hebben en zijn ze op 60 graden te wassen. Daarnaast doneert het modelabel aan een mooi doel: bij elk verkocht mondkapje gaat een euro naar het Nederlandse Longfonds. Meer informatie vind je hier.

Makers Unite x Blyde

Iedereen zou een kans moeten krijgen om hun creativiteit op modegebied kwijt te kunnen. Dat geldt voor jou en mij, maar zeker ook voor mensen die net in Nederland zijn aangekomen. Vanuit de Amsterdamse Bijlmerbajes worden nu ook door Makers Unite duurzame mondkapjes gemaakt in samenwerking met het pr-bureau Blyde. Als materiaal worden reststoffen gebruikt door het fairtrade denim-merk Kings of Indigo. Bovendien zijn ze geheel gemaakt binnen de richtlijnen van de overheid en kan er ook een filter in worden gestopt. Het geld dat de makers aan een mondkapje verdienen wordt geheel geïnvesteerd in het voortbestaan van Makers Unite. Meer informatie vind je hier.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie