Duurzaam naar het toilet gaan met The Good Roll

The Optimist 21 aug 2017 Natuur & Milieu

Je gebruikt het dagelijks en kunt eigenlijk niet zonder, toiletpapier. Eén rol toiletpapier gaat ongeveer vijf dagen lang mee in een gemiddeld huishouden. Jaarlijks moeten er dus flink wat bomen aan geloven om jouw billen schoon te maken. The Good Roll wil dit veranderen.

Dat er al duurzaam toiletpapier bestaat was al bekend. Maar The Good Roll wilde 100 procent boomvriendelijk toiletpapier maken en ook nog eens meehelpen om de sanitaire voorzieningen in ontwikkelingslanden te verbeteren. Om hiermee te helpen gebruiken zij de helft van de nettowinst die zij maken voor zowel de bouw als verbetering van de sanitaire voorzieningen.

Het is namelijk zo dat zo’n 2,4 miljard mensen geen gebruik kunnen maken van goede sanitaire voorzieningen. Dit brengt vele gezondheidsrisico’s met zich mee, met soms zelfs de dood tot gevolg door bijvoorbeeld diarree. Hier wil The Good Roll verandering in brengen met behulp van de verkoop van hun toiletpapier.

Het toiletpapier op zo’n mooie rol is gemaakt van 100 procent gerecyclede papiervezels. Hierdoor hoeven er geen bomen meer gekapt te worden, wordt er minder water verbruikt en is de uitstoot van koolstof minder. Tevens worden er geen chemicaliën, kleur- en geurstoffen aan het toiletpapier toegevoegd. En daarnaast hoef je eigenlijk nooit meer toiletpapier in de winkel te halen, want op dit toiletpapier kan je een abonnement nemen.

Bron: The Good Roll
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.