Duurzaam aan de slag met hout

The Optimist 11 okt 2017 Natuur & Milieu

Met zijn allen zijn we steeds meer bezig met duurzaamheid, zo ook met duurzame houtproducten. Iemand die van hout houdt besloot daarom een platform te ontwikkelen: Wooden Amsterdam, het eerste platform speciaal voor lokaal geproduceerde, duurzame houtproducten.

De oprichter van Wooden Amsterdam, Wieger Josemans, ontwerpt als houtliefhebber natuurlijk ook zelf houtproducten, maar dan wel met een Amsterdams tintje. Deze producten zijn zo gewild dat ze zelfs in het buitenland verkocht worden. Ooit is Wooden Amsterdam begonnen met de verkoop van slechts één product, de Trobla. Dit is een houten versterker voor smartphones. De Trobla is zo populair dat hij in meer dan zestig landen is verkocht. Inmiddels is het niet alleen een houten versterker voor smartphones die verkocht wordt, maar ook producten voor het interieur. Daarnaast worden producten voor bijvoorbeeld op kantoor of accessoires zoals houten horloges verkocht.

Helpen bij het opbouwen van de Boliviaanse bossen

Met het Wooden Amsterdam platform wil Josemans bijdragen aan een beter klimaat. Hij kiest er om deze reden ook bewust voor om vooral samen te werken met kleine ateliers die met verantwoord hout werken. Maar daarnaast wil Josemans ook een bijdrage leveren aan de Boliviaanse bossen. Een deel van de omzet wordt dan ook gebruikt voor de opbouw van deze bossen, Trees for All. Deze stichting onderhoudt bestaande bossen in Bolivia en plant ook nieuw groen. Hierdoor kan zowel het milieu als de natuur vooruit gaan, maar daarnaast zorgt het ook voor een inkomstenstroom voor de lokale bevolking.

CO2-uitstoot besparen

Door voornamelijk voor lokaal geproduceerde artikelen te kiezen probeert Wooden Amsterdam rekening te houden met het milieu. Het zorgt er namelijk voor dat er minder transport hoeft plaats te vinden en dit vermindert weer de uitstoot van CO2. De verzending van de producten gebeurt CO2-neutraal. Daarnaast heeft het hout dat duurzaam is ook een positieve impact op het milieu.

Ook in de Daily van vandaag:
Column: Ik ben een boom
Zo verhoog je creatieve prestaties op de werkvloer

Bron: Wooden Amsterdam
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.