De uitdaging voor 2019 ligt voor je klaar

The Optimist 27 dec 2018 Zingeving

Duizend dagen positief vanaf 1 januari. Het meest optimistische voornemen voor 2019! Geluksman Chiel van der Linden kan daarbij helpen. Durf jij de uitdaging aan? Eén kleine actie, elke dag. Jij beslist wat! Een actie per dag die goed is voor je brein, voor je omgeving en uiteindelijk voor de wereld. Dit is mede de visie achter OneGoodThing: dagelijks een portie Vitamine P voor ik, wij en de wereld. Zodat ‘de wereld een genietschap van gewoon geluk’ wordt.

Van der Linden beschreef dit in het decembernummer van The Optimist in het artikel Creativiteit in actie. ‘Wereldwijd optimisme kost drie minuten. Het begint in Nederland. Sterker nog, het is al begonnen! Vanaf 1-1-2019 gaan we versnellen, eerst Nederland, dan de wereld. Doe jij mee?’

Gouden voornemen, pak jij het beet?

‘We weten wat we moeten doen, maar we doen vaak niet wat we weten’, aldus Van der Linden. Genoeg kennis, genoeg opinies, genoeg boekenwijsheid, maar doen we het elke dag? Wordt positiviteit voor jou net zo vanzelfsprekend als tandenpoetsen? Van der Linden daagt ons uit positiviteit en optimisme gewoon te doen, dagelijks te delen en te vermenigvuldigen. Dit is kracht van OneGoodThing. Hoe meer mensen dagelijks delen, des te sneller kantelt de wereld naar optimisme. Jij kunt ‘part of the start’ zijn. Door te beginnen. Vandaag nog.

Hoe deel ik mee in het ‘genietschap’?

Heel eenvoudig: door elke dag één positief moment te delen. In het OneGoodThingCafé van de gratis social app HappyWe met andere ‘positivity reporters’, die elke dag iets positiefs met jou delen. De eersten zijn al in 2018 begonnen. Wil je ervaringen lezen? Je leest deze op onze Facebook pagina 1000OneGoodThings. Je kunt ons volgen of liken. Dan lees je af en toe een nieuwsupdate rond de ‘challenge’. Aanmelden hoeft niet. Het belangrijkste is dat je positiviteit deelt.

Het Vitamine P-recept voor wereldwijd optimisme in 2019:

Deel eenmaal daags ‘OneGoodThing’
• Wat was vandaag één concreet moment dat jou positieve energie gaf?
• Wat gebeurde er en wat deed het jou?
• Deel het moment met anderen in social app HappyWe.

Het werkt, als je het blijft doen. We spreken uit ervaring.

Leef mooi, elke vandaag weer. We wensen je een vitaminerijk 2019!

Bekijk ook het filmpje over HappyWe (Engelstalig)

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie