The Optimist
The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.
De kerstperiode staat voor menige lekkerbek gelijk aan veel eten. Als je niet te veel wilt aankomen, vormen de feestdagen een smakelijke uitdaging. Hoe pak je dit het beste aan? The Optimist geeft drie tips om gezond, verantwoord en met mate te genieten.
Geloof het of niet, maar niet alles wat passeert, hoef je direct in je mond te proppen. Geef de hapjes een cijfer van één tot en met tien. Spreek met jezelf af dat je alles wat onder de negen scoort laat staan. Daarnaast is het belangrijk om niet te veel te drinken. Alcohol verergert het hongergevoel en bevat een hoop ‘lege’ calorieën. Stel je eerste alcoholische drankje daarom zo lang mogelijk uit en wissel af met water.
Kies aan tafel niet direct voor brood, vlees, rijst en pasta, maar start met groente. Groenten bevatten namelijk weinig calorieën en veel voedingsstoffen. Schep eerst een bord groente op en ga later pas verder met andere lekkernijen. Of kies voor een kerstdiner zonder vlees. Zo krijg je niet alleen veel voedingsstoffen binnen, maar geef je ook je stofwisseling rust.
Wanneer je na de feestdagen een balansdag inlast, geef je je lichaam de kans om de grote hoeveelheid eten – die je ondanks de eerste twee tips misschien niet hebt kunnen weerstaan – te verwerken. Je doel is om op die dag minder calorieën binnen te krijgen en hiermee te compenseren voor de dag ervoor. Drink voornamelijk water en eet lichte maaltijden, zoals fruit, salade en soep.
Wil je meer lezen over gezonde voeding? Lees deze daily over de beste artikelen over gezond eten uit het magazine.
Schrijf je gratis in voor onze PositiefNieuwsBrief (1 tot 3 e-mails per week). Uitschrijven kun je ieder moment door op de unsubscribe-link te klikken die onderaan iedere mailing staat.
Reacties