Drie manieren om pijnlijke spieren te verzachten

The Optimist 17 jan 2020 Gezondheid

Wanneer je spieren stijf aanvoelen of veel pijn doen na een training kan het een lastige opgave zijn om jezelf te motiveren om te blijven trainen. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige manieren om je pijnlijke spieren te kalmeren vanuit huis.

Heet kompres

Een manier om je spieren te kalmeren is met een ouderwets heet kompres. Het toepassen van warmte op de plek waar het pijn doet, is een effectieve manier om spierpijn te bestrijden. Of dit nu met een fles warm water of een warmtekussen is, het zal waarschijnlijk veel effectiever zijn dan over spieren te rollen met een dure foamroller.

Vergeet ‘no pain no gain’

Vergeet het gezegde ‘no pain no gain’, oftewel ‘geen pijn geen winst’. Juist het tegenovergestelde geldt voor het omgaan met stijfheid of spierpijn. Stevig drukken op stijve, pijnlijke plekken lijkt misschien verleidelijk, maar het zal hoogstwaarschijnlijk alleen maar op korte termijn resultaat opleveren. Blijven sporten, maar ook matig intensief bewegen lijken op langere termijn verbetering te bieden en kunnen klachten in de toekomst helpen voorkomen.

Gewichtheffen

Het klinkt misschien raar, maar gewichtheffen helpt tegen spierpijn. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, suggereert recent onderzoek dat een van de meest effectieve manieren om spierpijn te behandelen, sporten met lage intensiteit is. Een rustige krachttraining met een weerstandsband – nog beter om dit onder begeleiding van een gekwalificeerde fysiotherapeut te doen – kan wonderen verrichten.

Bron: The Optimist Daily
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie