Draadjes in banaan zijn gezonder dan je denkt

The Optimist 7 aug 2017 Gezondheid

Je kent ze wel: die vreemde ‘bananendraadjes’ die aan de buitenkant van de vrucht zitten nadat je hem gepeld hebt. Veel mensen hebben de neiging om ze samen met de schil weg te gooien, maar je kunt ze beter opeten.

Mensen vragen zich regelmatig af hoe gezond bananen zijn. Een banaan bevat namelijk veel calorieën en in vergelijking met andere soorten fruit zit er weinig vitamine C in. Daar staat tegenover dat het vol zit met voedingsvezels (goed voor de spijsvertering en het geeft een gevuld gevoel zodat je minder gaat snoepen). Bovendien bevatten bananen veel kalium (o.a. prettig voor een goede vochtbalans en bloeddruk) en zetmeel (uiteindelijk omgezet tot energie).

De bananendraadjes zien er wat vreemd uit en ze smaken wat ongewoon door hun structuur, maar ze vormen de meest gezonde onderdelen van een banaan. Dat komt omdat ze eigenlijk een complex weefsel vormen, dat voedingsstoffen en water transporteert binnen de vrucht. Hierdoor krijgt de banaan genoeg voedingsstoffen, mineralen en vocht om te groeien. Ook na het plukken van een banaan blijven er in de draadjes mineralen en voedingsstoffen over, die ook voor jou heel erg gezond zijn.

Bron: Goed Gevoel
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.