Doe mee met SDG Action Day

The Optimist 18 sep 2020 Samenleving

Kweekvlees uit het lab, wiskunde tegen honger, en inclusief onderwijs. Het zijn zomaar drie thema’s die aan bod komen tijdens de virtuele SDG Action Day op 25 september 2020. Onder het thema ‘Decade of Transformation’ staan belangrijke transities centraal die nodig zijn om de Sustainable Development Goals te behalen in 2030. Word een Changemaker voor sustainability en doe online mee.

Met inspirerende sprekers en 38 verdiepende workshops biedt SDG Nederland een breder programma dan ooit. Voor wie wil bijdragen om tussen nu en 10 jaar de gestelde doelen te halen, is deze dag vol inspiratie, kennis en netwerkmogelijkheden een must. Alle SDG professionals, enthousiastelingen en studenten in Nederland mogen meedoen.

Sprekers en workshops

Het draait om transities op 25 september tijdens de 2020-editie van de SDG Action Day. Welke structurele veranderingen hebben we nodig op weg naar een duurzaam 2030? Want het coronavirus heeft ons nog maar eens doen inzien dat we de dingen anders moeten gaan aanpakken. Deelnemers gaan in gesprek met Stientje van Veldhoven (Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat) over de transitie naar een volledig circulaire economie, en met Ingrid Thijssen (kersverse voorzitter VNO-NCW) wordt gekeken naar inclusief werkgeverschap.

Feike Sijbesma (coronagezant en initiatiefnemer NL 2025) vertelt over focuspunten voor de komende 10 jaar, en Nationaal SDG Coördinator Sandra Pellegrom komt met een stand van zaken over de SDG’s in Nederland. Boegbeeld van Coalitie Y Talitha Muusse onderwerpt de sprekers aan kritische vragen, en de jongerenvertegenwoordigers van de VN gaan in gesprek met minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking). Er is muziek van de SDG Houseband van de Herman Brood Academie, en Miss Nederland en NVVN-ambassadeur Sharon Pieksma zet de viering van 75 jaar VN in de kijker en eindigt de dag met een DJ-set tijdens de virtuele netwerkborrel.

Als deelnemer kom je ook tijdens de 38 workshops uitgebreid aan het woord. Verdeeld over drie rondes is er aandacht voor thema’s als crowdfunding, duurzaam consumeren, youth-led transformations en de SDG’s in het onderwijs. Je kunt (kritische) vragen stellen aan Tweede Kamerleden die zich inzetten voor bepaalde SDG’s, en in de workshops van de SDG Allianties verdiep je je in individuele SDG-thema’s. Met het brede workshopprogramma leer je nieuwe tools, deel je jouw kennis en ervaringen en vind je misschien wel jouw nieuwe werkgever!

Doe mee!

Een regulier ticket kost 20 euro en er zijn speciale tickets voor ZZP’ers (10 euro) en studenten (5 euro).
Aanmelden en meer informatie via www.sdgnederland.nl/sdg-action-day.

SDG Action Day 2020 wordt georganiseerd door SDG Nederland in samenwerking met KIT Royal Tropical Institute, PwC, Dutch Sustainable Growth Coalition en Global Compact Netwerk Nederland.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie