Een app voor zelfontdekking van identiteit

The Optimist 7 jun 2023 Samenleving

Op 19-jarige leeftijd bracht de Amerikaanse Josh Tint de app Discover Me uit om mensen te helpen bij het ontdekken van hun genderidentiteit.

Het is juni, en dat betekent dat Pride-maand weer in volle gang is. Deze themamaand staat men over de hele wereld stil bij de emancipatie van mensen binnen de LHBTIQ+ gemeenschap.

Discover Me

Josh Tint is een jongvolwassene uit Amerika. Vorig jaar lanceerde hij een app die mensen helpt bij het ontdekken van hun genderidentiteit en seksualiteit. Inmiddels heeft de app al meer dan tweeduizend mensen geholpen.

Josh is zelf biseksueel. Hij creëerde de app toen hij tijdens de coronapandemie het gevoel kreeg dat er niet genoeg hulpmiddelen waren voor mensen zoals hij, die vragen hadden over hun eigen identiteit. ‘Ik wilde dat Discover Me een persoonlijke en zelfs troostende ervaring zou zijn’, vertelt hij in een interview. ‘Ik ken veel mensen die bang waren om tegen hun vrienden en familie open te zijn over hun ontdekking van hun geslacht, ofwel omdat ze geen ondersteunende gemeenschap hadden, of gewoon omdat er zo’n sterk stigma is tegen elke vorm van geslachtsvragen.’

Voornaamwoorden oefenen

De app kan verschillende namen en voornaamwoorden in tekstuele context plaatsen. Het is een soort spel waarbij gebruikers potentiële namen naar rechts of links kunnen swipen zoals bij een dating-app. Zo kunnen ze verschillende opties visualiseren samen met voorbeeldtekst en ‘oefenen’ ze met verschillende voornaamwoorden om tot een conclusie te komen over wat comfortabel voelt.

Momenteel werkt Josh aan manieren om zijn app uit te breiden met behulp van AI. Hij wil bijvoorbeeld naamvoorbeelden op maat laten genereren door kunstmatige intelligentie.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie