Dierenarts behandelt 400 dakloze huisdieren

The Optimist 6 mrt 2020 Samenleving

Niet alleen mensen met een woning hebben een huisdier, ook daklozen kunnen eigenaar zijn van een huisdier. Voor deze mensen is het vaak onmogelijk om professionele zorg voor hun dier te betalen. In Californië helpt dierenarts Kwane Stewart dakloze baasjes en hun harige vrienden kosteloos uit de brand.

Toen Stewart besloot om dierenarts te worden, had hij nooit kunnen bedenken dat zijn werk op een gegeven moment meer zou betekenen voor baasjes dan voor hun huisdieren. In zijn vrije tijd rijdt hij rond door de staat Californië, op zoek naar daklozen met dieren. Zijn doel: het behandelen van de dieren – gratis. Inmiddels staat de teller van de dieren die hij geholpen heeft al op 400.

Hulp tijdens crisis

De economische crisis zorgde er voor veel Amerikanen voor dat zij medicijnen en zorg voor hun huisdieren niet meer konden betalen. Dit was het moment waarop Stewart zich realiseerde dat hij zich meer moest inzetten voor de dieren die het slachtoffer werden van de crisis.

Dierenartskosten

De kosten die Stewart maakt voor de zorg van de dakloze huisdieren, denk aan medicijnen, vaccinaties en voeding, betaalt hij uit eigen zak. Voor dieren die intensieve zorg of operaties nodig hebben, gebruikt hij zijn GoFundMe, een Amerikaans platform voor crowdfunding.

Inmiddels doet de gulhartige dierenarts al negen jaar dienst op de straat. Van zijn werkzaamheden is inmiddels een tv-programma gemaakt. Bekijk hier de trailer. Daarnaast werkt hij voor de streamingdienst Netflix als dierexpert op filmsets, waar hij de veiligheid van dieren waarborgt.

Bron: The Optimist Daily
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie