Deze tips helpen je om thuis tot rust te komen

The Optimist 17 sep 2020 Samenleving

Ontspanning is voor iedereen belangrijk voor een gezonde combinatie van lichaam en geest, maar een dagje naar een kuuroord of voldoende tijd voor jezelf kan tijdens de crisis lastig zijn. Toch hoef je helemaal niet veel moeite te doen om thuis tot rust te komen. Deze tips gaan je helpen.

Ruik je dat?

Geur kan veel doen voor je gemoedstoestand. Het kan emoties oproepen of je laten ontspannen. Denk je bij een bepaalde bloemengeur aan je favoriete oma? Haal daar dan eens een bosje van in huis, het zal je woonkamer en je geest vullen met positieve energie, daar laad je van op. Ontspannen met geur kan ook: hang eens een bosje eucalyptus in de douchecabine of leg een zakje gedroogde lavendel in de slaapkamer.

De tuin in…

…of het balkon op! Raak je het thuiszitten of -werken beu, maar heb je door corona geen andere optie? Breng je rustmomenten dan eens buiten door. De achtertuin of het balkon kun je met het aanbrengen van groen en comfortabele tuinsets omtoveren tot een heuse oase van rust. Een groene omgeving laat je geest ontspannen. Bovendien doet een kopje koffie of thee in een fijne tuinstoel of lounge-set je vast meer plezier dan op een bureaustoel.

Uitrollen die mat

Na een dag bikkelen als huismoeder- of vader, (thuis)werken of zorgen voor je naasten ben je waarschijnlijk bekaf. Toch is het belangrijk om ook als je wakker bent je rust te pakken, en dat kan prima met een yogamat. Het enige wat je hoeft te doen is een paar vierkante meter vrijmaken om je matje uit te rollen en je favoriete yogafilmpje of begeleide meditatie op te zetten.

Dit artikel bevat een gesponsorde link. Mede hierdoor kan The Optimist Daily blijven bestaan en lees je iedere werkdag gratis optimistisch nieuws op www.theoptimist.nl/daily.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie