Deze man wandelt met zijn kruiwagen naar Parijs

The Optimist 21 apr 2022 Natuur & Milieu

Op vrijdag 22 april 2022, de Dag van de Aarde, begint de Nederlandse Henry Mentink aan een bijzondere krui-tocht. In 45 dagen loopt hij met zijn kruiwagen van het Veerhuis in Varik (Gelderland) naar Parijs. Met een goed doel.

De kruiwagen van Mentink is gevuld met aarde, die hij in de Franse hoofdstad wil afleveren bij het hoofdkantoor van UNESCO. Met deze actie wil hij op 5 juni de hele Aarde op de Werelderfgoedlijst plaatsen.

Werelderfgoedlijst

De Krui-tocht, die hij een ‘Pelgrimage Voor de Aarde’ noemt, is een oproep om goed voor de Aarde te zorgen. Mentink: ‘Wanneer we goed luisteren naar de Aarde, dan kunnen we horen en zien dat we haar uitputten. We zien en voelen ook dat we goed voor haar moeten zorgen als we een leefbare Aarde willen voor de komende zeven generaties. Daarom wil ik de Aarde op de Werelderfgoedlijst plaatsen.’

Route

Ter voorbereiding trok Henry een rechte lijn van Varik naar Parijs. Zo kwam hij erachter dat er op zijn route elke 10 kilometer allerlei initiatieven en mensen zijn die al zorgdragen voor elkaar en de Aarde. Onderweg doet Mentink verschillende van deze locaties aan. Zo stopt hij onder meer bij een bijzondere boomgaard nabij Antwerpen en in een woongemeenschap in Noord-Frankrijk.

Reactie UNESCO

Hoewel de secretaris-generaal van UNESCO Nederland stelt dat ‘het helemaal niet kan, maar wel een goed idee is’, vat Henry dit op als een mooie aanmoediging om zich tóch in te zetten de Aarde op de Werelderfgoedlijst te krijgen.

Meer dan 70 landen

De kruiwagen is gevuld met bijzondere grond. Mensen uit meer dan 70 landen stuurden een buideltje aarde, een donatie en eens wens voor de aarde naar Varik.

Meer informatie: www.wheelbarrow-walk.com

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie