The Optimist
The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.
Stel je voor, het bedrijf waar je werkt heeft een leuk extraatje aan het eind van het jaar. Het belandt in een potje, voor bijvoorbeeld uitjes of misschien wordt het wel verdeeld onder de werknemers. In Amsterdam is er een man die het anders deed.
Het succes van een bedrijf hangt niet alleen van de baas af, ook de werknemers spelen hierin een belangrijke rol. Want zonder werknemers, zou het bedrijf immers niet bestaan. Sven Sallaerts, oprichter van het restaurant Pesca, weet dit maar al te goed en dit liet hij duidelijk weten aan zijn personeel.
Voor het eerst verdeelde Sven Sallaerts 10.000 euro van de winst die het restaurant had gemaakt over al zijn werknemers die een jaar of langer in dienst waren, ongeacht de functie van het personeelslid. Sallaerts is namelijk van mening dat de horeca-industrie toe is aan een revolutie wat betreft de omgang met het personeel. Ook weet hij maar al te goed dat de populariteit van zijn restaurant deels door het trouwe personeel komt. Want de gasten komen maar wat graag terug als zij steeds door dezelfde, energieke en gastvriendelijke mensen worden geholpen.
De winst delen met zijn personeel is niet het enige dat Sallaerts anders doet. Ook koos hij er voor om overuren af te schaffen en verrassingsdiners te organiseren voor de werknemers die jarig zijn. Maar dit is niet het enige, zo kreeg het personeel ook een fitnessabonnement en wordt er elke avond gezamenlijk gegeten. Sallaerts gaat dus goed met zijn personeel om en daar plukt hij de vruchten van. Zo melden werknemers zich minder vaak ziek en hebben ze een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Dit betekent ook dat de werknemers elkaar scherp houden, want het bedrijf moet immers wel goed blijven draaien.
Lees ook in de Daily:
> Noord-Brabant zet groen in tegen pesten
> Met deze 5 tips ga je klimaatvriendelijker op vakantie
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Schrijf je gratis in voor onze PositiefNieuwsBrief (1 tot 3 e-mails per week). Uitschrijven kun je ieder moment door op de unsubscribe-link te klikken die onderaan iedere mailing staat.
Wat een mooi voorbeeld van een werelddragende directeur!
Prachtige inspiratie!!!