De terugkeer van pater Phil Bosmans

The Optimist 17 jan 2022 Zingeving

De Belgische pater Phil Bosmans werd bijna honderd jaar geleden geboren. Vandaag, op Blue Monday, is het precies tien jaar geleden dat hij overleed. En nu maakt hij een onverwachte comeback. Niet teruggekeerd van gene zijde, maar wel opnieuw aanwezig in de media. Met behulp van de moderne techniek komt zijn boodschap van liefde, eenvoud en optimisme weer tot leven.

Boeken

In de jaren zeventig en tachtig verkocht Bosmans ruim tien miljoen boeken met wijsheden en positieve gedachten. Met titels als In liefde weer mens worden, Zonnestralen van hoop, Leven is de moeite waard en Ja, alleen de optimisten zullen overleven! trachtte hij de lezer een hart onder de riem te steken en een positieve boodschap mee te geven. Bosmans was onder meer de bezieler van Bond Zonder Naam.

Website

In uitdagende tijden is er des te meer reden om zijn gedachtengoed opnieuw onder de aandacht te brengen, vindt Rob Adank. Hij is een van de initiatiefnemers rond een nieuwe website over Phil Bosmans en diens wijsheden. ‘De visie van Bosmans, die draait rond kernwoorden zoals liefde, eenvoud en optimisme biedt een oplossing op veel van de uitdagingen waar de wereld vandaag voor staat. Daarom wekken we met behulp van de technologie Bosmans tot leven met een aantal korte video’s, waarin hij zijn levenswijsheden virtueel herhaalt. Het gaat om eenvoudige inzichten, waarvan we allemaal de waarde erkennen, maar die we als mensheid op één of andere manier vergeten lijken te zijn.’

Meer informatie: www.philbosmans.eu

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie