De melkboer als oplossing voor het milieu

The Optimist 16 mrt 2020 Economie

Het filmbeeld van de klassieke Amerikaanse kernfamilie: vader die met een pijp op de krant leest, moeder die een versgebakken kip uit de oven haalt en de melkboer die elke ochtend keurig de melk brengt. Anno nu komt de melkboer misschien terug om een oplossing te bieden voor ons plasticverbruik.

Veel jongeren weten waarschijnlijk niet meer hoe het is om de melkboer langs de deur te krijgen. Daar gaat het Amerikaanse bedrijf TerraCycle mogelijk verandering in brengen. Het bedrijf, dat een jaar geleden zijn eerste bezorgingen in Parijs en New York deed, brengt met Loop het bezorgen en ophalen van herbruikbare verpakkingen terug. Dit doen ze in samenwerking met allerlei bekende merken, zoals L’Oreal, Häagen-Dazs en Ariel.

Je koopt of bestelt hun producten in speciale verpakkingen. Als gebruikers dan bijvoorbeeld klaar zijn met hun bak ijs, kunnen ze de verpakking hiervan in een daarvoor bestemde Loop tas stoppen. Deze wordt vervolgens door het bedrijf opgehaald en klaargestoomd voor nieuw gebruik.

Nu vraag je je misschien af of door het brengen en ophalen van hun producten het bedrijf niet nog steeds veel uitstoot, maar volgens oprichter Tom Szaky valt dat wel mee. Hij zegt dat als je de uitstoot van Loop vergelijkt met de uitstoot die wordt gecreëerd tijdens het vervoeren, maken en vernietigen van plastic, het bedrijf nog steeds de helft minder vervuilt. Bovendien zou het bezorgen met drones, wat in steeds meer steden een reële optie wordt, de milieukosten kunnen drukken.

De service is voor nu alleen maar verkrijgbaar in Frankrijk en Amerika, maar er zijn al plannen om naar andere Europese landen uit te breiden. Wie weet staat er dus in de nabije toekomst ook bij ons een tas van Loop op de stoep.

Bron: CNN
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

2 reacties op “De melkboer als oplossing voor het milieu”

  1. Melk is voor babies! En koeienmelk is voor kalfjes. Meer niet. Mensen hebben geen melk nodig om gezond te zijn en wij kunnen ook Havermelk gebruiken. Is heerlijk.
    Als wij zouden ophouden met het drinken van koemelk en het eten van koevlees zou de wereld en het milieu er heel wat gezonder uitzien. Laat bomen groeien op de weilanden, en havervelden, dat is een goed begin voor een gezondere aarde. Cowspiricy. Goeie docu.

  2. Ik ben het helemaal eens met Patricia. Denk dat het werkelijk bijdraagt als we de melkconsumptie drastisch minderen, richting nul consumptie. Er is al veel lactose intolerantie, dat zegt toch genoeg?

Geef een reactie