De mammoet komt terug!

The Optimist 16 jun 2017 Natuur & Milieu

De wolharige mammoet verdween zo’n 4.000 jaar geleden van de planeet, maar er klinken steeds meer geluiden uit wetenschappelijke hoek dat men op het punt staat om het uitgestorven dier weer tot leven te wekken.

Met behulp van hedendaagse genetische techniek zou het over een paar jaar al zover kunnen zijn om uit bewaard mammoet-DNA een nieuw schepsel te laten verrijzen. Een Aziatische olifant zou dan als draagmoeder gaan fungeren.

Hoe het beest eruit gaat zien is even afwachten. Een slurf zal niet ontbreken bij deze hybride olifant-mammoet, maar het zal meer zijn als een olifant met een aantal mammoetkenmerken dan andersom. En hoe gaan we het dier noemen? Onderzoekers stellen voor om iets toe te voegen aan de naam van de uitgestorven soort. Laten we als voorbeeld de wolharige mammoet nemen. Deze draagt nu de naam: Mammuthus primigenius. Maar stel dat we erin slagen om de soort weer tot leven te wekken, dan zouden we deze Mammuthus recr primigenius moeten noemen. Recr staat voor recrearis, Latijn voor ‘opnieuw tot leven gewekt’.

Andere onderzoekers houden het liever simpelweg op ‘mammofant’.

Bron: Scientias
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.