De Amerikaanse LHBT beschermd

The Optimist 17 jun 2020 Samenleving

Nederland is een van de koplopers op het gebied van gelijke rechten van LHBT, maar er zijn genoeg landen die zonder blikken of blozen bij wet onderscheid maken. In Amerika heeft het Supreme Court nu bij wet bepaald dat hier voor het eerst verandering in komt.

Al sinds 1974 wordt er in Amerika geprobeerd hier iets aan te doen, maar tot afgelopen zondag was het nog geheel legaal om iemand te ontslaan op basis van het feit dat ze homoseksueel, bisexueel of transgender zijn. Sinds maandag jl. zijn werkgevers die dit doen strafbaar bezig. Het ging om een stemming rond het feit of homoseksuelen en transgenders ook moesten vallen onder de Civil Rights Act van 1964, die discriminatie verbiedt op basis van ras, huidskleur, religie, geslacht of nationale oorsprong. Met een aanzienlijke meerderheid werd nu besloten dat dit zeker het geval was.

Volgens de BBC hing er al een tijd spanning rond de Amerikaanse LHBT-community doordat president Trump twee bekende conservatieven aanstelde in het hoogste rechtsorgaan van de VS. Deze angst lijkt dus onterecht. Hoewel dit komt na een recent afschaffen van de dekking van zorgverzekeringen voor transgenders, is dit wel de eerste keer dat deze groep onder de vleugels van het Amerikaanse rechtssysteem wordt opgenomen.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie