Dans zaterdag simultaan tegen klimaatverandering

The Optimist 13 sep 2019 Samenleving

‘Als we de aarde kunnen opwarmen, dan kunnen we haar ook weer afkoelen.’ Dat is de doelstelling van ontwikkelingsorganisatie Justdiggit. Om dit wereldkundig te maken, organiseren ze een nieuw klimaatfestival: The Raindance Project met simultane evenementen in Kenia en Tanzania. Zonder regen groeit het geplante groen niet, dus daar moet zaterdag op gedanst worden!

Op 14 september aanstaande komen muziek, dans, educatie, komedie en wetenschap samen in het Vondelpark Openluchttheater in Amsterdam. Het hoogtepunt is volgens de organisatie een live-verbinding tussen de drie landen. ‘Het doel is vergroening te positioneren als dé wereldwijde oplossing voor klimaatverandering. Verwoestijning is een van de grootste bedreigingen voor onze planeet, maar met z’n allen kunnen we dit tij keren’, aldus de organisatie.

Verspreiden boodschap

Van 12.00 tot 21.00 uur staan optredens gepland van bekende artiesten, zoals De Jeugd van Tegenwoordig, Donnie, Akwasi, Naaz en The Flexican, maar ook DJ’s, comedians en wetenschappers spelen een belangrijke rol bij het verspreiden van de boodschap over het vergroenen van onze planeet. Justdiggit ambassadeurs Floortje Dessing, Tess Milne en Harm Edens nemen de presentatie voor hun rekening. Dansen doe je vooral op de bekende house DJ’s Eddy de Clercq (Soul Safari), Joost van Bellen en Carlos Valdes.

The Raindance Project wil jong en oud inspireren en zorgen voor een gevoel van eenheid en onderlinge verbondenheid. Iedere twee jaar staat een serie evenementen op het programma op meerdere plaatsen in de wereld, om de boodschap van vergroenen en afkoelen bij een groter publiek bekend te maken. Meer weten of deelnemen als rainmaker? Ga naar theraindanceproject.org.

Het festival in het Vondelpark Openluchttheater is gratis te bezoeken. Meld je eventueel aan via Facebook.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie