COVID-19 en de vaderband

The Optimist 3 jul 2020 Samenleving

Hoewel je steeds vaker hoort dat mensen toch liever willen uitrusten van alle huisdrukte op kantoor, brengt de slimme lockdown ook voordelen met zich mee. Zo geven vaders in een Canadees onderzoek aan dat het een positieve invloed heeft op hun familiebanden.

De Canadian Men’s Health Week, die in de week van 15 tot 21 juni plaatsvond, zag er dit jaar anders uit dan normaal. De Canadese tak van de Men’s Health Foundation maakte gebruik van deze kans om te kijken wat de invloed van COVID-19 is op het huishouden. In mei namen meer dan duizend Canadese vaders deel aan het onderzoek. Hieruit blijkt dat bijvoorbeeld 40 procent van de vaders vindt dat de quarantaine een positieve invloed heeft op hun huiselijke rol; 60 procent voelt een diepere connectie met hun kinderen en 52 procent heeft het gevoel dat ze zich meer bewust zijn van hun belang binnen de familie.

De redenen hierachter kwamen aan het licht na een vervolgonderzoek met 45 vaders uit verschillende delen van Canada. Volgens hen zorgden lange werkdagen, gehaaste avondmalen en school-gerelateerde activiteiten ervoor dat de vaders hun kinderen nog maar erg weinig zagen. Hoewel de vaders, als de COVID-maatregelen langzaam weer worden teruggetrokken, bang zijn dat ze terugvallen in hun oude stramien, is het hoopgevend om te zien dat ze nu weten dat het ook anders kan.

Bron: Men’s Health Foundation
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie