Coronavirus zorgt voor schonere lucht

The Optimist 2 mrt 2020 Natuur & Milieu

De uitbraak van het coronavirus 2019-nCoV heeft ervoor gezorgd dat China drastische maatregelen heeft genomen om te voorkomen dat het virus zich verder verspreidt. Satellietbeelden van de NASA laten zien dat de maatregelen ten goede komen aan de luchtkwaliteit.

Het sluiten van fabrieken, het ontstaan van spooksteden en de vele inwoners van China die in quarantaine zitten hebben ervoor gezorgd dat de luchtvervuiling in China is gedaald. Op de NASA-beelden is te zien dat er minder stikstofdioxide (NO2) in de lucht terechtkomt. Het is volgens Fei Liu, een luchtkwaliteitsonderzoeker van NASA, voor het eerst dat het schadelijke gas dat wordt uitgestoten door industrie, energiecentralen en verbrandingsmotoren zo drastisch is gedaald in zo’n groot gebied.

Wuhan

De luchtkwaliteit van de Chinese miljoenenstad Wuhan blijkt sterk verbeterd nadat deze stad als eerste werd afgesloten van de buitenwereld. De satellietbeelden laten een duidelijk verschil zien tussen de eerste maanden van 2020 en dezelfde periode van 2019. Bekijk de beelden hier.

Bron: RTL Nieuws
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie