Corona-vrije cadeautips

The Optimist 27 nov 2020 Zingeving

Of het nou een jarige vriend is of iemand die in de risicogroep valt tijdens kerst; recente coronaregels laten niet veel ruimte voor het geven van een cadeau. Daarom raden we drie cadeaus aan die je op afstand kunt geven.

Een snert cadeau

Niks gaat er bij veel mensen beter in met dit koude weer dan erwtensoep. Daarom kan het zogenaamde SNERT-pakket van Chefkok Joris Bijdendijk en Brandt & Levie worstmakers wonderen doen. Hierin zit niet alleen een blik soep, maar ook een mooi vormgegeven trui of shirt. Alsof dat niet genoeg is wordt bij elke aankoop een blik soep gedoneerd aan de voedselbank.

Begin een ecotuintje

Met groene vingers kom je aangenaam de pandemie door. We vertelden je al hoe je ook zonder tuin je innerlijke tuinier aan het werk zet in onze podcast over Guerrilla Gardening. Er is echter geen reden om dit niet duurzaam te doen. Op de website van Ecotuintje vind je allerlei groene tuinalternatieven en toevoegingen. Zoals bijvoorbeeld een oesterzwammen kweekset.

Een koekje van eigen deeg

In plaats van dat iemand de volgende keer naar een goedkoop pak Café Noir grijpt, is het leuk om hun blik naar een duurzamer alternatief te verleggen. Dat is waar de koekjes van Koeckebackers om de hoek komen kijken. Niet alleen zijn deze erg lekker, je helpt ook je medemens ermee. Bij de bakkerij doen ze namelijk aan open hiring. Dit betekent dat iedereen de kans krijgt om te solliciteren, ongeacht hun afkomst of verleden.

Ecokadobon

Met de EcoKadobon geef je de grootst mogelijke keuze aan verantwoorde cadeaus! Met onze cadeaubon kun je kiezen uit duizenden verschillende cadeaus van meer dan 100 gespecialiseerde duurzame/fairtrade merken.

 

Bron: Maatschappij.Wij
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie