Concerten met een dubbel goed doel

The Optimist 24 jun 2020 Samenleving

De culturele sector wordt hard getroffen door de coronamaatregelen. Theaters kunnen slechts beperkt open, faciliterende bedrijven zien hun opdrachten teruglopen en artiesten zitten werkloos thuis. Gelukkig zijn er initiatieven om de moed erin te houden. Zoals het plan van Steven Roox om live musicalconcerten te organiseren in de voormalige koepelgevangenis in Breda.

‘Voor veel artiesten is het de komende tijd heel simpel en treurig: zonder theater en publiek geen voorstellingen. De maanden juli en augustus laten RooxLive & VeldBerg Events diverse artiesten voor u optreden. Rechtstreeks en met afstand. Dat doen ze graag, want het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Desnoods voor niets. Maar dat laten we niet toe.’ Dit staat te lezen op de website van producer, zanger en acteur Steven Roox. Hij zit niet bij de pakken neer en organiseert samen met een evenementenbureau deze zomer voor een select gezelschap bijzondere concerten.

Hiermee helpt Steven zoveel mogelijk theatercollega’s om positief en met enige inkomsten de zomermaanden door te komen. De artiesten zingen onder pianobegeleiding liedjes uit verschillende shows. Zaterdag 4 en zondag 5 juli de mooiste liedjes uit beroemde Disney films en zaterdag 11, zondag 12 en dinsdag 14 juli liedjes uit shows die ‘hadden moeten spelen’ dit jaar, zoals de musicals Anastasia, Aladdin, Waitress, Tina, Lazarus en Hello Dolly. Voor deze concerten zijn nog kaarten beschikbaar.

Op zondag 5 juli wordt er opgetreden voor het goede doel. Ouders en ‘Brusjes’ van Zeer Ernstig Verstandelijk en Meervoudig Beperkte kinderen (ZEVMB) zijn die dag welkom om te genieten van de muziek. Meer informatie voor deze groep vind je hier: https://www.2cu.nu/acties/rooxlive

Voor alle andere optredens: meer informatie en tickets via www.rooxlive.com. Daar vind je ook een optie om de artiesten te ondersteunen.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie