China bouwt zonne-energiecentrale in de vorm van een panda

The Optimist 28 jul 2017 Natuur & Milieu

Wie zegt dat je niks creatiefs kunt doen met zonnepanelen? In China loopt er in ieder geval iemand rond die het tegendeel heeft bewezen door een enorm zonnepanelenpark in de vorm van een reusachtige panda te bouwen.

China is druk bezig om duurzame energie tot topprioriteit te maken. Met de opening van een zonne-energiecentrale van maar liefst 250 hectare wordt hier nieuw bewijs voor geleverd. Door het in de vorm van een panda te bouwen, ontstaat niet alleen een mooi plaatje vanuit de lucht, maar laten de Chinezen aan de wereld zien dat ze de zaken groots en leidend willen aanpakken. En het is ook nog een fraai PR verhaal.

De eerste fase van de zonne-energiecentrale is onlangs voltooid, waardoor 50MW (van de totale 100MW) aan het elektriciteitsnet in Datong, China, is geleverd. De panda-vormige centrale werd in mei 2016 door Panda Green Energy’s grootste aandeelhouder, China Merchants New Energy, voorgesteld. Het werd snel goedgekeurd als een manier om steun te verlenen aan duurzame energieontwikkeling en dit tegelijk op een ludieke manier onder de aandacht te brengen van de Chinese jeugd.

Om het visuele effect van donkere en lichtere zonnepanelen te creëren, gebruikte Panda Green Energy zowel donkerder monokristallijne silicium als lichtere dunne filmcellen. Dit zorgt ervoor dat het energiebedrijf de zonnepanelen zo kan opstellen dat het qua kleur en vorm op een reusachtige panda lijkt.

De nieuwe zonnecentrale in Datong vervangt het verstoken van 1 miljoen ton kolen in de komende 25 jaar.

Bron: Forbes
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.