Campagne voor armoedebestrijding in Nederland

The Optimist 8 sep 2022 Samenleving

Op woensdag 7 september is een campagne gestart om 1 miljoen euro op te halen om armoede te bestrijden. Dit op initiatief van Stichting Kracht in NL, die het aantal financiële problemen in de samenleving ziet groeien.

Strijden tegen armoede in Nederland

Organisaties die strijden tegen armoede in Nederland zien het aantal hulpvragen vanuit de samenleving stijgen. Naar verwacht zal in 2023 één op de tien kinderen in Nederland opgroeien in armoede. Twee miljoen gezinnen dreigen in financiële problemen te komen. Daarom start Stichting Kracht in NL een campagne om 1 miljoen euro op te halen voor maatschappelijke initiatieven die een bijdrage leveren aan armoedebestrijding in Nederland. Dit doet de stichting in samenerking met partners zoals Univé en The Sharing Group.

Niet wachten op actie overheid

Projectleider Floyd Krom vertelt tijdens het NOS Radio 1 Journaal van 7 september dat er niet langer gewacht kan worden op steunpakketen vanuit de overheid. ‘Vanuit de overheid wordt er zeker actie ondernomen, maar het extra noodplan en de extra steun zullen pas in januari 2023 komen. Dat is eigenlijk gewoon te laat. Wij willen zorgen dat de maatschappelijke initiatieven steun kunnen blijven geven aan de mensen die dat op dit moment hard nodig hebben.’

Steun de campagne

Donaties van particulieren gaan in zijn geheel naar de initiatieven, en verlopen via de doneerbutton op www.krachtinnl.nl. Organisaties die willen doneren kunnen contact opnemen via info@krachtinnl.nl.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie