Broccoli tegen diabetes type 2

The Optimist 20 jun 2017 Gezondheid

Zweedse onderzoekers hebben een anti-oxidant geïdentificeerd die veelvuldig voorkomt in broccoli – als een nieuwe antidiabetische stof. Een patiëntenonderzoek laat aanzienlijk lagere bloedsuikerspiegels zien bij deelnemers aan het onderzoek die broccoli-extract aten met een hoog gehalte aan sulforafaan.

‘Er zijn sterke aanwijzingen dat dit een waardevolle aanvulling kan zijn op bestaande medicijnen,’ zegt Anders Rosengren, docent in de metabolische fysiologie aan de Universiteit van Göteborg en verbonden aan het Lund University Diabetes Center.

De publicatie in het tijdschrift Science Translational Medicine is gebaseerd op meerdere jaren van onderzoek aan de Sahlgrenska Academie, de Universiteit van Göteborg en de Faculteit der Geneeskunde aan de Universiteit van Lund.

Het doel was om nieuwe medicijnen tegen type 2 diabetes te vinden door een belangrijk ziektemechanisme aan te pakken: de verhoogde glucoseproductie van de lever. Het vaak gebruikte medicijn Metformin doet precies dat, maar veroorzaakt vaak maag-bijwerkingen en kan ook niet worden gebruikt wanneer de nierfunctie ernstig is verzwakt, wat vaak het geval is bij diabetici.

Bron: Lund University
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.