Onderstroom podcast #29: Brengt technologie een eind aan jongerendepressie?

Arie Dekker 5 jul 2021 Gezondheid

Dokter Yvonne Stikkelbroek vertelt hoe de Stay Fine-app een diepgeworteld probleem en technologie samenbrengt voor een innovatieve oplossing. Wat het probleem is? Jaarlijks worden 20.000 jongeren tussen de 12 en 23 jaar behandeld voor depressie en angststoornissen. En daar blijft het niet bij, 60 procent van deze jongeren vindt binnen drie jaar een terugval. Kan een app het verschil maken?

Waarvoor zou jij een app willen? Vertel het ons via Redactie@TheOptimist.nl of door een reactie achter te laten onder dit artikel. Wie weet kom jij dan in ons nieuwe luisteraarssegment ‘Luisteraar in beeld’.

Heb jij de vorige podcast over het luisteren naar je innerlijke kompas gemist? Die kun je hier terugluisteren. Hierin vertelt Andras Laszlo hoe we naar de wereld van politiek, economie en wetenschap kjiken voor oplossingen, terwijl het volgens hem nu tijd is om naar binnen te ‘kantelen.’ De podcast is ook te beluisteren op SpotifyApple Podcasts en welke andere plek je dan ook graag podcasts luistert. Deel de podcast ook met een vriend, of laat een positieve review achter op Apple Podcasts!

Links:
stayfine.nl
Meer over de Stay Fine lijn: stayfine.nl/stayfinelijn
Doe mee aan het onderzoek: stayfine.nl/aanmelden

Arie Dekker

Arie Dekker

'De wereld staat in brand en in 2030 lopen we allemaal tot onze knieën in...

Meer over Arie Dekker >

Reacties

Geef een reactie