Breien: voor jong en oud én voor man en vrouw

The Optimist 1 sep 2017 Samenleving

Breien en haken voor vrouwen? Echt niet! Dit bewijst de 17-jarige Joep, die zo’n 600 mutsen en sjaals per jaar haakt en breit. Van jongs af aan kwam hij in aanraking met haken en breien en nu weet hij niet beter.

Het begon eigenlijk allemaal met een hobby, maar inmiddels is het meer een bijbaan geworden. Op 6-jarige leeftijd leerde Joep van zijn oma hoe hij moest haken. In het begin waren dit lappen, maar later vroeg zijn opa of hij eens een muts voor hem wilde maken, best lastig, maar oefening baart kunst.

Na veel oefenen werden de mutsen steeds mooier. Joep zijn brei- en haakwerk was zelfs zo goed dat hij op zijn 13e een Facebookpagina begon, genaamd JOEP – Cool Wool Designs. Via zijn Facebookpagina kwamen bestellingen binnen. Deze bestellingen maakte Joep in ruil voor wol.

Het begon steeds beter te lopen. En inmiddels gaat het erg hard. Zo hard dat Joep af en toe de hulp van zijn oma en tante moet inschakelen. En ook zijn vader, die naast ondernemer ook investeerder en adviseur is, staat volledig achter Joep.

Liefde voor het vak

Met zo’n 600 zelfgemaakte items per jaar loopt de Facebookpagina van Joep als een tierelier. Naast mutsen maakt Joep ook sjaals, pannenlappen en hoezen. Na zoveel te haken en breien krijg je er genoeg van zou je misschien denken. Maar dit geldt niet voor Joep. Joep breit en haakt elk item nog steeds met liefde. Want wat is nou leuker wanneer jij een product maakt en dit ook echt wordt gebruikt door mensen?

Joep doet het zelfs zo goed dat ook zijn boek binnenkort uitkomt, Haken met Joep. In dit lees- en doeboek wordt verteld hoe je verschillende items kunt haken. Een eigen bedrijf hebben, dat is niet voor iedereen weggelegd, maar Joep daarentegen lukt het dus prima!

Bron: AD
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.