Boeklancering Niet gezwicht voor de wereld

The Optimist 25 sep 2020 Samenleving

Het poëtische werk van de Libanese filosoof Kahlil Gibran (1883-1931) is een inspiratiebron voor velen. Onder andere The Beatles, John F. Kennedy en Indira Gandhi lieten zich erdoor inspireren. Zo ook auteur Ivo Valkenburg. Geïnspireerd door Gibrans boek De Profeet schreef Valkenburg het boek Niet gezwicht voor de wereld – Transitie in de voetsporen van Kahlil Gibran, dat op zaterdag 26 september 2020 wordt gelanceerd.

Wereldse schoonheid

Volgens Valkenburg wordt de schoonheid, waarover Gibran in alle aspecten van het leven spreekt, op grote schaal verwaarloosd. Toch zijn er mensen die ondanks alles niet gezwicht zijn voor de wereld.

Niet gezwicht

In zijn nieuwste boek spreekt Valkenburg met 45 mensen die hun leven en werk in dienst stellen van mens, natuur en samenleving. Samen vormen zij volgens de auteur een klein stroompje van menselijke creatiekracht dat wereldwijd steeds meer uitgroeit tot een stevige rivier van vernieuwing en radicale herziening van bestaande structuren.
Aan de hand van deze mensen laat Valkenburg ons een flits opvangen van de diepe realisatie die Gibran deelt met de wereld; die tragische schoonheid en rechtvaardigheid van het leven en de goddelijke verzekering dat wij de eeuwigheid bezitten.
Enkele namen van de 45 uitgelichte personen zijn onder meer Heidi Leenarts (oprichter United Economy), Tanja Abbas (intuïtief onderzoeker, schrijver en natuurcoach) en Lenny Kuhr (zangeres en Ambassadeur Givat Haviva).

Win een exemplaar

Op de website van Valkenburg kun je via een livestream online aanwezig zijn bij de boeklancering die op 26 september vanaf 11:00 uur plaatsvindt. Wil je daarbij ook nog eens kans maken op een gratis exemplaar van Niet gezwicht voor de wereld? Stuur dan vóór 3 oktober 2020 een wereldverbeterende e-mail naar redactie@theoptimist.nl o.v.v. ‘Niet gezwicht’, en vergeet niet je adres te vermelden.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie