Must-reads over duurzame mode

The Optimist 21 apr 2021 Samenleving

Duurzaamheid binnen de modewereld; dankzij de Fashion Revolution Week weten we dat het beter kan. Gelukkig zijn er veel mooie initiatieven en mensen die dit nastreven. De afgelopen tijd verschenen verschillende boeken om de duurzame boodschap ook onder de jeugd te verspreiden.

Veel vooruitstrevende boeken zijn geschreven voor een volwassen doelgroep. Dit is logisch, want volwassenen kunnen over het algemeen de meeste invloed uitoefenen. Maar ooit neemt de volgende generatie het stokje van ons over. Naast boeken die je echt niet mag missen, tippen we hieronder daarom ook enkele boeken die kinderen op weg helpen in de wereld van duurzame kleding.

Dit is een goed gidsje

Dit is een goed gidsje

Duurzame lifestyle-expert Marieke Eyskoot heeft dit boek geschreven als jeugdversie van haar eerder verschenen boek ‘Dit is een goede gids’. Het staat bomvol praktische tips op het gebied van verschillende onderwerpen zoals verzorging, eten en wonen, maar ook kleding komt aan bod. Met de kennis uit de ‘goede gids’ en het ‘goede gidsje’ kun je samen met je kind op weg naar een duurzamer leven.

Je koopt Dit is een goed gidsje en Dit is een goede gids in The Optimist webshop.

Made by Indira

Made by Indira

Met je eigen ogen zien hoe kinderarbeid werkt in kledingfabrieken en aan de hand daarvan een actie beginnen voor duurzame en ‘schone’ kleren. Dit overkomt Terra als ze met haar tante mee naar India reist, en daar Indira ontmoet. Dit boek is geschreven voor kinderen van 13 tot en met 15 jaar, maar de boodschap die het meedraagt is waardevol voor alle leeftijden. Caya Cazemier en Martine Letterie, beiden meermaals bekroonde auteurs, hebben deze jeugdroman samen geschreven.

Het boek bestellen kan hier.

A Sustainable wardrobe

A Sustainable Wardrobe

Iedereen die de overstap wil maken naar een duurzame kledingstijl, zal veel hebben aan dit Nederlandstalige boek. Auteur Stephanie van den Sigtenhorst geeft tips om bewust(er) te shoppen en om langer plezier te hebben van de kleding die je draagt. Het resultaat hiervan is een kast vol met duurzame kleding, zonder dat jij je eigen stijl hoeft aan te passen. Door een verdiepend inzicht in de kledingindustrie, geeft Stephanie je de kracht om deze wereld mee te veranderen.

A Sustainable Wardrobe koop je hier.

Fashion Revolution Week & The Optimist

Van 19 t/m 25 april is het Fashion Revolution Week. De week is in het leven geroepen omdat we een globale mode-revolutie nodig hebben. The Optimist staat daarom van maandag tot en met vrijdag in het teken van een eerlijkere mode-industrie.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie