Boekentip: Wie heeft die strontkar besteld?

The Optimist 13 jan 2023 Zingeving

In het boek Wie heeft die strontkar besteld? – en andere boeddhistische verhalen over geluk verbindt meesterverteller Ajahn Brahm het leven van alle dag met boeddhistisch gedachtegoed. Op humoristische wijze zullen zijn 108 verhalen je bemoedigen of stemmen tot nadenken.

De verhalen van Brahm zijn voor groot en klein, om voor te lezen of voor jezelf, wanneer het leven zich weer eens van een vervelende kant heeft laten zien.

Boeddhistische monnik

Brahm is abt van het Bodhinyanaklooster in de buurt van Perth, Australië. Omdat in de Theravada traditie monniken en nonnen geen geld mogen bezitten heeft hij zichzelf geleerd cement te storten, loodgieten en metselen om veel van de gebouwen en meditatiehutten eigenhandig te kunnen bouwen. Hij zette samen met Ajahn Vayama het nabijgelegen nonnenklooster Dhammasara op.

Zijn beste verhalen

Over zijn boek zegt Brahm: ‘In de ruim twintig jaar dat ik lesgeef over boeddhisme en me- ditatie in Australië, Singapore en Maleisië, heb ik ook verhalen gebruikt en ik bied een paar van de beste verhalen in dit boek aan. Het is de bedoeling dat de verhalen voor zichzelf spreken, dus heb ik minimaal commentaar toegevoegd. Ieder verhaal heeft veel niveaus van betekenis, dus hoe vaker je ze leest, hoe meer waarheden onthuld worden.’

Bestel het boek

Wie heeft die strontkar besteld? van Ajahn Brahm bestel je in de webshop van The Optimist. Het eerste verhaal uit zijn boek, Twee slechte bakstenen, publiceerden we speciaal voor deze boekentip online, in samenwerking met uitgeverij Maitreya. Je leest het hier.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie