Boekentip: Zo krijg je meer werkgeluk

The Optimist 1 sep 2021 Zingeving

Grip krijgen op je werkgeluk is voor veel mensen een bijna dagelijkse uitdaging. Volgens Henk-Peter Dijkema en Wim Oolbekkink kun je beïnvloeden hoe gelukkig je bent op je werk. In hun boek Werkgeluk is te lezen hoe je het kunt oefenen, leren en erin kunt groeien.

De ondertitel ‘Hoe je meer plezier in je werk krijgt en beter presteert’ straalt een dosis aantrekkingskracht uit. Wim Oolbekkink vertelt: ‘We hebben gemerkt dat het thema waar we nu al meer dan tien jaar actief mee zijn – we zijn inmiddels twee boeken en twee spellen verder – het afgelopen anderhalf jaar nieuwe, zingevende dimensies heeft gekregen. Veel mensen vroegen zich af, als ze niet op het lijstje van de vitale beroepen stonden, wat de waarde van hun werk is. En wat het precies is dat hen gelukkig maakt. Of helemaal niet.’

Erkenning

Oolbekkink ziet drie belangrijke factoren voor werkgeluk: ‘Veel mensen verruilden hun baan, al dan niet gedwongen, voor een andere. Dan blijkt dat erkenning, waardering en vriendschappelijke samenwerking in het werk cruciaal zijn. Die eerste twee hadden we wel scherp vanuit het onderzoek waar ons boek Werkgeluk op is gebaseerd. De laatste komt in de achterliggende periode nadrukkelijker naar voren. Vriendschappelijke samenwerking, camraderie zoals de Engelsen dat zo mooi zeggen. Goed om te weten voor iedereen die werkt, maar met name goed om te weten voor leidinggevenden in organisaties.’

Tips

Werkgeluk is een praktisch boek over hoe je meer plezier in je werk krijgt en beter presteert. Het volgt op Leidinggeven aan geluk, over hoe managers werkgeluk van hun medewerkers kunnen vergroten. Het boek bevat tips en adviezen die direct toepasbaar zijn in de praktijk. Henk-Peter Dijkema en Wim Oolbekkink zijn de oprichters van Performance Happiness, een organisatieadviesbureau dat positieve werkbeleving (ofwel: werkgeluk) centraal in haar aanpak zet.

Tot en met zondag 5 september 2021 kun je dit boek zonder verzendkosten binnen Nederland kopen in onze webshop. Wij delen elke woensdag een boekentip via onze sociale media-kanalen (FacebookInstagram en LinkedIn). Houd deze goed in de gaten: in veel gevallen geven wij je extra voordeel of zelfs een kans om een gratis exemplaar te winnen.

Een week vol werkgeluk
De vakantie is over en dus mogen we weer: aan het werk. Of het nou op school, het kantoor of thuis is, wij helpen je in de week van 30 augustus t/m 5 september verder in onze werkgelukweek.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie