Boekentip: Waarom we niet bang hoeven te zijn voor kernenergie

The Optimist 30 dec 2022 Natuur & Milieu

Waarom we niet bang hoeven te zijn voor kernenergie vertelt over de opkomst, ondergang en terugkeer van een onbegrepen energiebron. Auteur Marco Visscher ontrafelt ons ongemak met de kracht uit het atoom. Wat blijkt? Bijna alles wat we denken te weten klopt niet.

Schoon! Modern! Spotgoedkoop! De eerste kerncentrales gaan open met klinkende beloftes. Het volk is betoverd. Maar: de industrie doet geheimzinnig. Afval belandt in zee. In Tsjernobyl ontploft een reactor. ‘Kernenergie? Nee, bedankt!’ En dan, dan verandert het klimaat…

De feiten en emoties

Tijd voor duidelijkheid. Hoe gevaarlijk is kernenergie? Wat doen we met het afval? Nieuwe vragen komen op. Was de evacuatie in Fukushima nodig? Waarom ergert Greta Thunberg zich aan voorstanders van kernenergie? En: wat is er eigenlijk mis met kernenergie?

Bestel het boek

Tot en met donderdag 5 januari 2023 bestel je Waarom we niet bang hoeven te zijn voor kernenergie: De emoties en de feiten van Marco Visscher zonder verzendkosten binnen Nederland in de webshop.

Meer lezen? In de huidige editie van magazine The Optimist verscheen een toelichting van Marco en een passage uit zijn boek. Je leest het hier.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie