Boekentip: Tuinieren voor de geest

The Optimist 4 mrt 2022 Gezondheid

Wie in de aarde wroet, ploegt ook in het hoofd. In Tuinieren voor de geest onderzoekt psychiater Sue Stuart-Smith hoe we gelukkiger worden van zaaien, wieden en snoeien.

Tuinieren heeft invloed op ons mentale welzijn, het vermogen tot zelfreflectie en op onze creativiteit. Het kan zelfs als therapeutische behandeling worden ingezet, waarbij tuinieren een remedie wordt voor uiteenlopende psychische problemen – van verslaving en depressie tot eenzaamheid en PTSS.

Neurowetenschap

Stuart-Smith baseert zich in haar boek op de neurowetenschap en de psychoanalyse en put daarbij uit haar eigen praktijk en persoonlijke leven. Zo verwerkte haar grootvader zijn oorlogstrauma door te tuinieren, maar als klein meisje was ze zich daar niet van bewust. Zij zag een lieve, vrolijke man. Pas later vielen de puzzelstukjes op hun plaats en groeide haar liefde voor tuinieren.

Tuinieren voor de geest laat zien hoe tuinieren verder gaat dan het verzorgen van bloemen en planten. Hoewel het boek werd uitgegeven in 2020, is het een titel die we ieder voorjaar weer graag uit de boekenkast halen.

Gratis verzending
Tot en met donderdag 10 maart 2022 koop je Tuinieren voor de geest van Sue Stuart-Smith zonder verzendkosten binnen Nederland in onze webshop
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie