Boekentip: Rumi’s kleine boek van het leven

The Optimist 24 nov 2021 Zingeving

Grip krijgen op het innerlijke leven is een belangrijk thema binnen de poëzie van de dertiende-eeuwse soefimysticus Rumi. In de bundel Het kleine boek van het leven lees je over dit thema 202 gedichten.

In Het kleine boek van het leven van Rumi zijn 202 van zijn mooiste gedichten verzameld. Zijn poëzie is een trouwe metgezel voor ieder van ons op de reis naar binnen. Ondanks dat de gedichten acht eeuwen geleden zijn geschreven, hebben zijn woorden niets aan wijsheid en zeggingskracht ingeboet.

Het kleine boek van het leven

Van oorsprong zijn de gedichten Perzisch. Nadat moedertaalsprekers Maryam Mafi en Azima Melita Kolin zijn poëzie hebben bezorgd, heeft Fiep van Bodegom een Nederlandse vertaling gemaakt. Vervolgens hebben vele beroemdheden Rumi’s poëzie omarmd en is deze dertiende-eeuwse soefi-mysticus populair geworden bij een groot publiek.

Mijn hart schoon van alle kennis en vergeet mezelf
want ik kan niet verschijnen voor de Geliefde, terwijl ik geloof
een meester in alle kunsten te zijn. Ik ben slechts een schil voor Geest.
Ik laat rede achter en maak de sprong in het ongewisse.
– Rumi

Gratis verzending
Tot en met dinsdag 30 november 2021 koop je Het kleine boek van het leven zonder verzendkosten binnen Nederland in de webshop. Elke woensdag deelt The Optimist een boekentip via de sociale media-kanalen (Facebook, Instagram en LinkedIn). Houd deze goed in de gaten: in veel gevallen krijg je extra voordeel of maak je kans op een gratis exemplaar.
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie