Boekentip: Regeneration van Paul Hawken

The Optimist 28 okt 2022 Gezondheid

In Regeneration, het nieuwste boek van Paul Hawken, staat een oplossing voor de klimaatcrisis. We kunnen het zelfs oplossen in één generatie.

Hawken is een Amerikaanse milieudeskundige, ondernemer, econoom en schrijver. Hij ziet een oplossing voor de klimaatcrisis in ‘regeneratief leven’. Wat dit precies inhoudt zet hij uiteen in zijn boek.

Regeneratieve projecten

In een boekrecensie voor de nieuwste editie van magazine The Optimist schrijft Jelleke de Nooy van Tol: ‘Hawken neemt je mee op een ware ontdekkingstocht. Het ene moment sta je tot je knieën in de mangrovebossen en het volgende moment in The Bronx waar men een schitterende pluktuin heeft opgezet. Wat zo bijzonder is, is dat de mensen die regeneratieve projecten starten er zo gelukkig van worden.’

Aan de slag

Regeneration is een boek waarvan je zin krijgt om aan de slag te gaan met de prachtige wereld waarin we leven. En dat is precies wat Hawken wil bereiken met zijn werk. Hij vertelt: ‘De allerbelangrijkste oorzaak van verandering is wanneer de mensen om ons heen veranderen.’

Bestel het boek

Je bestelt Regeneration – De klimaatcrisis opgelost in één generatie van Paul Hawken in de webshop van The Optimist, met gratis verzending tot en met donderdag 3 november 2022.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie