Boekentip: prentenboeken voor de kleintjes

The Optimist 26 jan 2022 Samenleving

Deze week staat in het teken van de Nationale Voorleesdagen. Daarom als boekentip: tien fraaie prentenboeken voor de kleintjes. Deze boeken zijn door het comité van jeugdbibliothecarissen geselecteerd voor de Prentenboek Top 10.

Vos gaat een stukje rijden

Een mooi klankrijk boek met een eenvoudig verhaal over een vos die zo van zijn rit geniet dat hij niet doorheeft dat er een heleboel dieren met hem meerijden. Door Susanne Strasser (Uitgeverij Hoogland & van Klaveren).

Het eiland van Olifant

Wanneer Olifant na een storm op een eiland strandt, komt Muis hem redden. Maar is de boot niet veel te klein? Als er meer dieren langskomen wordt het steeds gezelliger op het eiland. Een boek over gastvrijheid en samenzijn. Door Leo Timmers (Uitgeverij Querido).

Duizend-en-één paarse djellaba’s

Esmaa raakt haar moeder kwijt op de markt in Marokko tussen allemaal vrouwen met paarse djellaba’s. Hoe vindt ze de weg terug? Gelukkig ontmoet ze een waarzegster, een watermannetje, acrobaten en een aapje die haar helpen. Door Lisa Boersen en Hasna Elbaamrani met illustraties van Annelies Vandenbosch (Uitgeverij Gottmer).

Hey baby, kijk!

Een knuffelboek voor baby’s. Het boek is voorzien van vertederende zwart-wit prenten. Door Laura van Bouchout met illustraties van Eva Mouton (Uitgeverij Davidsfonds / Infodok).

Heertje en Meneertje

De twee hoofdrolspelers bouwen allebei een eigen huis. Dat is gezellig, maar als ze klaar zijn wonen ze allebei ergens anders. Een filosofisch en humoristisch verhaal over vriendschap. Door Erik van Os en Elle van Lieshout met illustraties van Jan van Lierde (Uitgeverij Rubinstein).

De koffer

Op een dag verschijnt er een oververmoeide vreemdeling met slechts een koffer. Iedereen heeft vragen en wil weten wat er in de koffer zit. Een hartverwarmend verhaal over hoop en vriendelijkheid voor mensen in nood. Door Chris Naylor-Ballesteros  (Uitgeverij Gottmer).

Muk

Muk is een dalmatiërpup. Hij heeft al negen stippen op zijn vacht, maar hij wil er heel graag meer. Door Mark Haayema met illustraties van Laury Tinnemans en Job van Gelder (Uitgeverij Rubinstein).

Daar ben je

Twaalf gedichtjes over het dagelijks leven van een baby, zoals over luiers, knuffelen, huilen en troosten. Vierkant poezieprentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Door Hans en Monique Hagen met illustraties van Charlotte Dematons (Uitgeverij Querido).

De ridder zonder billen

Een geestig en origineel prentenboek over een onderwerp dat tot de verbeelding van elke kleuter zal spreken. Met grappige illustraties en een speciale ‘billenwinkel’-uitklappagina. Door Levina van Teunenbroek met illustraties van Charlotte Bruijn (Uitgeverij Van Holkema & Warendorf).

Gratis verzending
Tot en met dinsdag 1 februari 2022 koop je deze prentenboeken zonder verzendkosten binnen Nederland in onze webshop. Elke woensdag deelt The Optimist een boekentip via de sociale media-kanalen (Facebook, Instagram en LinkedIn). Houd deze goed in de gaten: in veel gevallen krijg je extra voordeel of maak je kans op een gratis exemplaar.
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie