Boekentip: Perron Europa

The Optimist 27 jan 2023 Natuur & Milieu

Met de trein op reis door Europa. Met een boemel door de bergen, rechtstreeks naar een inspirerende stad, uitstappen aan zee, alles kan. Maar waar begin je? Met het boek Perron Europa start jouw slow travel-avontuur.

Reizen met de trein is niet alleen groen en duurzaam, het is vooral ook heel erg leuk. Een reis die al begint op het station. Slow travel: naar buiten kijken en het landschap zien veranderen, onderweg een boek lezen, desnoods een beetje werken, relaxed aankomen midden in een stad. Of juist uitstappen aan het einde van de spoorlijn, waar de natuur begint en je geniet van prachtige vergezichten, waar je een blik op de horizon hebt of je de geschiedenis van Europa induikt.

Alles over treinen binnen Europa

Het nieuwe dikke boek Perron Europa neemt je mee naar het uiterste puntje van Spanje, naar Zweeds Lapland, met het treinveer naar Sicilië, naar mooie Europese hoofdsteden. De auteurs leggen uit hoe je een treinreis plant en maakt (Interrail is ook voor 27+), hebben handige tips voor wie een drukke overstap in Parijs wil vermijden en veel en veel meer.

Bestel het boek

Perron Europa is rechtstreeks verkrijgbaar bij Uitgeverij Fjord, de uitgever van het boek.

In de huidige editie van magazine The Optimist verscheen een beeldverhaal met foto’s uit het boek, deze bestel je hier.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie