Boekentip: Onuitsprekelijk paradijs + winactie

The Optimist 29 sep 2021 Natuur & Milieu

Thomas Merton wordt ook wel één van de belangrijkste spirituele persoonlijkheden van de 20ste eeuw genoemd. Kick Bras vertelt in de boekentip van deze week Onuitsprekelijk paradijs over de lyrische natuurbeleving van deze trappistenmonnik.

Waar in het verleden de mens boven alles werd gesteld in het christendom, ontdekte Merton dat niets minder waar is. Volgens hem moeten wij de natuur als gelijke beschouwen en onderdeel maken van onze leefstijl. Aan de hand van de dagboeken die Merton publiceerde neemt Kick Bras je mee in de mystieke natuurervaringen die deze monnik doormaakte. Merton biedt niet alleen een authentieke kijk op hedendaagse problemen zoals klimaatverandering, maar ook hoe het groen om je heen kan helpen om de ruis van technologie en werk buiten te sluiten.

Bovendien bracht de ontdekkingsreis van Merton hem verder dan alleen zijn eigen kerk. Om zijn ervaringen in de natuur te maximaliseren experimenteerde hij met het zenboeddhisme, soefisme en confucianisme. Eerder interviewde redacteur Arie Dekker Bras in de podcast van The Optimist Onderstroom. Bras vertelde onder andere over bosbaden en hoe Merton hem inspireert groener te leven. Je kunt de podcast hier beluisteren.

Winactie

Wil jij kans maken op een gratis exemplaar van Onuitsprekelijk paradijs? Bestel het boek dan voor dinsdag 6 oktober 2021 in onze webshop. De winnaar krijgt het aankoopbedrag terug. Bovendien krijg je tot deze tijd het boek zonder verzendkosten binnen Nederland opgestuurd.

Wij delen elke woensdag een boekentip via onze sociale media-kanalen (FacebookInstagram en LinkedIn). Houd deze goed in de gaten: in veel gevallen geven wij je extra voordeel of zelfs een kans om een gratis exemplaar te winnen.

 

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie