Boekentip: Omarm je fouten en ‘do not give a fuck’

The Optimist 11 aug 2021 Zingeving

De zoveelste foto van een gelukkige familie, mooie auto of soms zelfs een letterlijke berg met geld. Met de komst van sociale media worden we belaagd met hoe goed de ander het heeft. In De edele kunst van not giving a fuck leert Mark Manson ons hoe wij onze tekortkomingen accepteren en hierdoor beter worden.

Heb jij ook zo’n hekel aan zelfhulpboeken? Die je vertellen hoe alleen maar een ‘positieve houding’ of een ‘go-getter attitude’ nodig is om te bereiken wat je wil? Dan biedt het boek van Manson tegengeluid. In zijn boek is jouw leven geen stijgende lijn, in plaats daarvan focust hij op onze tekortkomingen. Hij vertelt hoe belangrijk het is dat je niet alleen maar ziet wat je wilt zijn. Wij moeten juist kijken naar wat we niet kunnen, wat we eng vinden en wat ons onzeker maakt. Dit helpt ons te doen wat de titel van het boek suggereert: ‘not giving a fuck’.

In zijn boek geeft Manson ons concrete handvatten om te inventariseren wat wij belangrijk vinden. Moeten we ons bij elk seintje dat een ander het beter heeft meteen ongelukkig voelen? Hij vertelt hoe je selectief kunt zijn in waar je om geeft, en op eenzelfde manier kunt bepalen wat op een lager pitje mag staan. Laat je bevrijden uit de cel van je eigen schedel. Met humor en wetenschappelijk onderzoek laat Manson zien dat het anders kan.

Tot zondag 15 augustus 2021 kun je dit boek zonder verzendkosten binnen Nederland kopen in onze webshop. Wij geven elke woensdag een boekentip op onze sociale media (FacebookInstagram en LinkedIn). Houd deze goed in de gaten: in veel gevallen geven wij je extra voordeel of zelfs een kans om een gratis exemplaar te winnen.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie