Boekentip: Niet alleen op de wereld

The Optimist 30 sep 2022 Samenleving

Hoe gaan jongeren om met het verlies van een ouder? Kunnen ze nog opgroeien tot gelukkige mensen of is hun leven voor altijd getekend door dit verlies? In haar boek Niet alleen op de wereld probeert Dorien Verloop – na het plotselinge overlijden van haar man en vader van haar twee kinderen – antwoorden te vinden op deze vragen.

Ze sprak met jongeren die één of beide ouders hebben verloren en met experts op het gebied van rouw, jongeren en puberteit. Niet alleen op de wereld biedt steun, herkenning en troost aan deze jongeren. Vrienden, familie, mentoren, leraren en anderen in hun omgeving vinden in het boek praktische handreikingen om hen te steunen in hun rouwproces.

Houvast bieden

Toen haar man op 48-jarige leeftijd aan een hartstilstand overleed, stortte Verloops wereld in. Ze besloot echter meteen hulp te zoeken om haar twee dochters houvast te kunnen bieden. Dit vond ze bij de EvE Foundation, die jongeren tussen de 14 en 24 jaar helpt na het verlies van een ouder. De gesprekken met deze jongeren leidden uiteindelijk tot het schrijven van haar boek. Ze sprak hiervoor niet alleen openhartig met jongeren, maar peilde ook de professionele mening van deskundigen zoals Manu Keirse, Karin den Hollander en Yvonne van Sark.

Verloop is psycholoog en als coach betrokken bij de EvE Foundation. Sinds 2022 heeft ze haar eigen praktijk voor rouw- en verliestherapie, coaching en wandeltherapie. Niet alleen op de wereld is haar eerste boek.

Update: Verloop was op 30 september 2022 te gast bij De Nieuws BV van BNNVARA. Samen met Eva Boef, die 15 was toen zij haar vader verloor, vertelde ze in de radioshow van Patrick Lodiers over het rouwproces bij jongeren. Luister de uitzending hier.

Bestel nu zonder verzendkosten

Je bestelt Niet alleen op de wereld tot en met donderdag 6 oktober 2022 zonder verzendkosten in de webshop.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie