Boekentip: Met zen de planeet redden

The Optimist 11 feb 2022 Zingeving

Monnik, zenleraar en vredesactivist Thich Nhat Hanh overleed op 22 januari 2022. Zijn laatste boek Met zen de planeet redden biedt een oplossing aan iedereen die zich machteloos voelt bij de grote problemen van deze tijd.

Thich Nhat Hanh werd in 1926 geboren in Vietnam. Na het uitbreken van de oorlog organiseerde hij een van de grotere geweldloze verzetsbewegingen van deze tijd. Hij werd voorgedragen als kandidaat voor de Nobelprijs voor de Vrede, richtte in Frankrijk het meditatiecentrum Plum Village op en staat bekend om zijn maatschappelijke betrokkenheid.

Met zen de planeet redden

In zijn levenswerk weet Nhat Hanh de essentie van de boeddhistische leer op een toegankelijke manier uit te leggen en dit te koppelen aan de praktijk van het dagelijks leven.

‘We zullen allemaal een boeddha moeten worden, wil onze planeet een kans hebben.’ – Thich Nhat Hanh

In Met zen de planeet redden leren we van de zenleraar dat wij zelf onze geest kunnen veranderen, en dat dit het verschil maakt in hoe we de grote problemen van deze tijd ervaren. Mindfulness verandert hoe we naar de wereld kijken en erover denken, hoe we handelen, hoe we omgaan met onze naasten, en hoe we reageren in een crisis.

Gratis verzending
Tot en met donderdag 17 februari 2022 koop je het laatste boek van Nhat Hanh zonder verzendkosten binnen Nederland in onze webshop. In naam artikel lees je een gratis boekfragment uit Met zen de planeet redden
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie