Boekentip: Karma

The Optimist 24 feb 2023 Zingeving

Wat is karma? Het is een veelgebruikt begrip, maar wordt vaak verkeerd begrepen. Bestsellerauteur en spiritueel leraar Sadhguru geeft een nieuw perspectief op karma in het gelijknamige boek.

De meeste mensen zien karma als een kwestie van goede en slechte daden, van deugden en zonden. In werkelijkheid heeft karma niets te maken met beloning en straf. Sadhguru (Jaggi Vasudev) deelt zijn kijk op het begrip en biedt daarmee een sleutel tot doorleefd levensgeluk en verlichting.

Oorspronkelijke betekenis

Karma betekent simpelweg actie: jouw actie, jouw verantwoordelijkheid. Het opbouwen van karma wordt alleen bepaald door je intentie en de manier waarop je reageert op wat er met je gebeurt. Het is een kringloop die je zelf opwekt. In Karma wil Sadhguru je weer op de stoel van de bestuurder zetten, en je van een onzekere passagier veranderen in een zelfverzekerde bestuurder die de koers van zijn eigen lot bepaalt.

Door bewust te leven en elk moment volledig te ervaren, kun je je bevrijden uit de kringloop van oorzaak en gevolg. Karma is een verkenning en een handleiding waarin het begrip karma terug wordt gebracht naar zijn oorspronkelijke betekenis van actie in vrijheid en kracht in plaats van een instrument van goed en kwaad.

Gratis verzending

Tot en met donderdag 2 maart 2023 bestel je Karma zonder verzendkosten binnen Nederland in de webshop.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie