Boekentip: Jane Goodall’s boek van hoop

The Optimist 12 jan 2022 Samenleving

Zelfs de grootste optimisten hebben hoop nodig, nu meer dan ooit. ’s Werelds bekendste antropoloog, Jane Goodall, leert ons in Het boek van hoop hoe we hoopvol kunnen leven met vertrouwen in de toekomst.

Vier redenen voor hoop

Politieke onrust, klimaatcrisis, de pandemie. Voor wie regelmatig de krantenkoppen scant (en te weinig The Optimist leest) is het moeilijk om optimistisch te blijven. Goodall geeft ons in haar boek vier redenen om hoop te blijven houden: onze menselijke intelligentie, de veerkracht van de natuur, de kracht van jonge mensen en de ontembare menselijke geest.

Hoe blijven we hoopvol?

Aan de hand van verhalen over haar bijzondere leven en carrière, zoals het overleven van de Tweede Wereldoorlog en het naar buiten treden als natuuractivist, geeft de antropoloog antwoord op de vraag: hoe blijven we hoopvol?

Haar boodschap: er is altijd hoop.

Het boek is de moeite waard om zelf te lezen, of om cadeau te doen aan iemand die wel wat licht aan het eind van de tunnel kan gebruiken.

Gratis verzending
Tot en met dinsdag 18 januari 2021 koop je Het boek van hoop zonder verzendkosten binnen Nederland in onze webshop. Elke woensdag deelt The Optimist een boekentip via de sociale media-kanalen (Facebook, Instagram en LinkedIn). Houd deze goed in de gaten: in veel gevallen krijg je extra voordeel of maak je kans op een gratis exemplaar.
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie