Boekentip: Hunkeren naar verbinding

The Optimist 6 okt 2021 Samenleving

Om je in de Week tegen Eenzaamheid aan het denken te zetten raden wij Hunkeren naar verbinding aan. Aan de hand van eigen ervaring verkent schrijver Joan van Baarle dit gevoelige onderwerp.

Eenzaamheid grijpt steeds verder om zich heen. Volgens Van Baarle hebben het sluiten van de verzorgingshuizen en de individualisering en digitalisering van de samenleving hierbij niet geholpen. Aan de hand van haar eigen verhaal, dat als een rode draad door het boek loopt, confronteert ze de verschillende soorten eenzaamheid in haar leven. Zo maakt ze onderscheid tussen emotionele, sociale en existentiële eenzaamheid. Daarnaast laat ze zien hoe elk type een ander effect heeft op het ervaren van dit gevoel.

Verschillende wetenschappers, waaronder hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder, onderbouwen de bevindingen van Van Baarle met onderzoek en interviews. Daarnaast is het boek ruimschoots voorzien van diepgaande gesprekken met ouderen die vertellen hoe zij met hun eenzaamheid hebben leren omgaan. Een must-read dus voor iedereen die met eenzaamheid kampt of heeft gekampt.

Gratis verzending

Tot en met dinsdag 12 oktober 2021 koop je dit boek zonder verzendkosten binnen Nederland in onze webshop. Wij delen elke woensdag een boekentip via onze sociale media-kanalen (FacebookInstagram en LinkedIn). Houd deze goed in de gaten: in veel gevallen geven wij je extra voordeel of zelfs een kans om een gratis exemplaar te winnen.

 

 

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie