Boekentip: Hoe werkt onze geest?

The Optimist 10 mrt 2023 Zingeving

Hoe werkt onze geest? is een van de inspirerende werken van de Vietnamese boeddhistische monnik Thich Nhat Hanh (1926-2022). In het boek werpt hij een blik op het menselijk bewustzijn.

Gevoelens en waarnemingen

Thich Nhat Hanh vertelt over de ervaring van het herkennen, omarmen en onderzoeken van onze gevoelens en waarnemingen. Dit baseert hij op de vijftig verzen over de aard van het bewustzijn van de grote Indiase boeddhistische meester Vasabandhu (4e en 5e eeuw na Christus) en op het boeddhistische geschrift Avatamsaka Sutra. Als lezer krijg je inzichten aangereikt over hoe deze oude leringen van toepassing zijn op de moderne wereld.

Wat is het menselijk bewustzijn?

In het boek zet de zenmeester de kernpunten van de boeddhistische psychologie helder uiteen. Het menselijk bewustzijn wordt vergeleken met een akker waarin allerlei zaden worden geplant; zaden van het lijden, woede, geluk en vrede. Als we weten hoe we zaden van vreugde water kunnen geven en zaden van lijden kunnen transformeren, dan zullen begrip, liefde en mededogen tot bloei komen.

Gratis verzending

Tot en met donderdag 16 maart 2023 bestel je Hoe werkt onze geest? zonder verzendkosten binnen Nederland in de webshop.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie